Monday, March 31, 2014

Bernyawa


Inhale........

......Exhale

Inhale.........

......Exhale

Inhale.........

........Exhale

Inhale..........

..............Exhale

Dia masih merajuk lagi.....

Sigh...


Awak punya pasal la ni...
 marah otak 
pada hati dan mulut dan jari 
dan semua anggota badan yang terlibat...

inhaling deep breath...

sudah sudah lah dengan rajukmu...
terimalah permohonan kemaafanku..
aku tahu salah ku....


♥ u


I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

Aku akan tetap katakan I LOVE YOU
sehingga kau mengucapkannya kepada ku semula
Bukan always... bukan I do... bukan Me too....
tetapi I LOVE YOU dituruti kata kata lovey doveymu dulu
Sebelum aku melukakan hatimu tanpa ku sedari...

Maafkan aku sayang.. and I LOVE YOU


Let's be weird together!!



nicely said Dr Seuss...




Friday, March 28, 2014

Segera


Sekarang ini apa jua ku lakukan.... dengan kadar segera

Segera makan.. mandi... minum...

Segera pandu ke tempat kerja

Segera menghabiskan kerja yang perlu disegerakan

Segera bertemu boss

Segera kembali ke meja kerja

Segera pulang dan berkurung dalam bilik

Agar dapat kita berbicara setiap masa

Dan kini... aku merasakan

Dengan  segera... aku akan meninggalkannya

Untuk bersama mu seberapa segera

Tunggu aku ye....



**Akan aku terpacak depan pintu rumah mu jam 1 pagi...
Hahahaha... brani kah aku? Hemmmm peluk bantal golek...



Thursday, March 27, 2014

Im sooooooooo melted.....




Replay

Currently I have this 3 songs stuck in my head... 
keeps on playing consistently.... 
thought of sharing it with the world....
yeahhh over... and over... and over again...

loop = replay

~~~~~~~~~~~~~~~~



Jika kau tiada pada siapa 
Kan kudendang syair cinta 
Dan dakapan mana 
Harus ku bersandar 
Meraih kasih yang ku perlu 


Jika kau tiada wajah siapa 
Harus ku tenung bila 
Mencari ketenangan 
Arakian suara siapa 
Kan membisikkan kata2 cinta

Tak tersusunnya kata 
Azimat kau bawa 
Pastinya ku kan 
Sengsara oh jika kau tiada


jika kau tiada 
sentuhan siapa yang mampu 
menyembuh luka 
di hatiku lantaranya 
tawar naluri hati 
untuk jatuh cinta lagi 
jikalau ku termampu memiliki dunia 
semua tak bermakna bagiku jika kau tiada




 @@@@@@@@@@@@
  

Duhai kekasih hati
Katakanlah padaku
Bahawa semua ini
Hanya igauan mimpi

Aku tak sanggup kasih
Kehilangan dirimu
Walau sedetik rindu mencengkam
Terasa pedih




@@@@@@@@@@@


 Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu







*kekening.....



Wednesday, March 26, 2014

Precious



Awak tau saya sayang iphone saya...
Sangat sangat sayang...
Saya belikan iphone saya bumper... cover...
Saya pasangkan screen protector depan n belakang
Tapi masih tetap bercover...
Sebab tak nak bercalar....
Iphone saya sentiasa melekat kat tangan....
Macam saya dilahirkan dengan iphone tu melekat kat tangan
Kalau tertinggal iphone masa kerja atau bila2..
Rasa macam tak lengkap je hidup saya...
Rasa panic sangat bila raba kocek seluar tak rasa iphone saya...
Cepat2 cari... selagi tak jumpa... tak berhenti cari...
Bila jumpa boleh hela nafas lega...
Kalau tidak mcm tak boleh bernafas je...
anxiety attack pun boleh hokay

kesimpulannya...

saya sayang awak macam iphone saya... capishe????


Feelings


Saya sayang awak...
dari hujung rambut hingga hujung kaki awak... and apa-apa saja yang ada ditengah-tengahnya..
saya tahu ianya sangat cliche....
tapi itulah kebenarannya... 

#new way of writing poetry introduced by a fren... poetic.. but straight forward... direct to the point... compact, concise and precise...


I like this new way of writing.....